Νέα και Ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άρθρο του Γιάννη Δαρδαμανέλη υποψηφίου Δημάρχου Καλαμαρίας, στην εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης

Δαρδαμανέλης: Τι θα γίνει με την οπισθοδρόμηση στον Δήμο Καλαμαριάς;

Δαρδαμανέλης: Τι θα γίνει με την οπισθοδρόμηση  στον Δήμο Καλαμαριάς;

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας», αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Στις πολλαπλές συναντήσεις και συζητήσεις που πραγματοποιώ συνεχώς με τους πολίτες της Καλαμαριάς, το καίριο και συνηθέστερο ερώτημα που μου απευθύνεται σχετίζεται με την στασιμότητα και οπισθοδρόμηση του Δήμου μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Κοινή αγωνία των συνδημοτών μας αποτελεί το μέλλον του Δήμου με πανθομολογούμενη την αδράνεια της σημερινής Διοίκησης.

Μάλιστα αυτό που επισημαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και περισσότερο οι παλιοί Καλαμαριώτες είναι ότι η Καλαμαριά είναι ίδια όπως ήταν πριν από είκοσι χρόνια και ότι ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια παρατηρείται μία εικόνα εγκατάλειψης και οπισθοδρόμησης στις περισσότερες περιοχές του δημοτικού συγκροτήματος (ενδεικτικά μου αναφέρουν την εγκατάλειψη και ερήμωση του παραλιακού μετώπου, της Αρετσούς,  της αγοράς του Φοίνικα κλπ.).

Πράγματι, η παράταξη που διοικεί το Δήμο μας τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια παρουσιάζει μία έκδηλη και αξιοσημείωτη αδιαφορία για την ανάπτυξη του Δήμου και την επίλυση των λιμναζόντων προβλημάτων του. Πρόκειται για μια κουρασμένη διοίκηση η οποία εν πολλοίς λειτουργεί πλέον στον «αυτόματο πιλότο». Η συμπεριφορά και αυτός ο τρόπος διοίκησης εξηγείται αλλά δεν δικαιολογείται.

Λόγω της πολυετούς διοίκησης έχει εμφανισθεί μία καθεστωτική νοοτροπία στα στελέχη της και στο νυν Δήμαρχο η οποία δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με όρεξη, με διάθεση για δουλειά και με σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, ενώ συν τοις άλλοις δεν διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις που θα βοηθούσαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.

Ήδη με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους της παράταξής μας «Γενιά Δημιουργίας» έχουμε εκπονήσει πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει χειροπιαστά σχέδια για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων περιοχών του Δήμου μας. Μόνο με δουλειά, οργανωμένο σχέδιο και πλάνο αξιοποίησης μπορούμε εντόνως να διεκδικήσουμε τα ακίνητα του Δήμου μας που ιδιοκτησιακά ανήκουν στην Κεντρική Διοίκηση (όπως στο Υπερταμείο, στο ΤΑΙΠΕΔ, στο ΤΕΘΑ κλπ), αλλά και σχετικές χρηματοδοτήσεις.

Διαφορετικά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να συνεχίσουμε να μεμψιμοιρούμε και να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά για τα επόμενα χρόνια, παραπλανώντας τους δημότες μας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την διεκδίκηση και αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου μας. Μία τακτική στην οποία επιδίδεται η σημερινή διοίκηση και ο νυν Δήμαρχος και την οποία εμείς θέλουμε να τερματίσουμε με την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καλαμαριάς και θα την τερματίσουμε.

 

*Ο Πολιτικός Μηχανικός Γιάννης Δαρδαμανέλης, είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς, επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας»

Πηγή:https://www.typosthes.gr/arthra-apopseis/177218_dardamanelis-ti-tha-ginei-me-tin-opisthodromisi-ston-dimo-kalamarias?fbclid=IwAR3D0u_7h8yBzGVPka-1HILO6_wLpJ8P9vlk0bgy2tUFVE5DXwoIbAsvwns