Νέα και Ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση μέρους του Προγράμματος στις περιοχές της Αρετσούς και της Ν. Κρήνης

Καλαμαριά, 12 Μαρτίου 2019

 

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος και πρακτικές εφαρμογές για την Αρετσού και την Νέα Κρήνη.

 

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Γενιά Δημιουργίας», παρουσίασε σήμερα μέρος των βασικών προγραμματικών θέσεων της παράταξης για την Καλαμαριά. Εμπλουτισμένο με πρακτικά παραδείγματα για τις περιοχές της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης πρότεινε ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις για ένα σύγχρονο Δήμο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη “Ρέμβη”, έναν εμβληματικό χώρο στη Νέα Κρήνη, συμβολίζοντας με αυτήν την επιλογή χώρου την αναγκαιότητα αναζωογόνησης των επιχειρήσεων της παραλιακής ζώνης.

 

Οι πρώτοι κεντρικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης αναφέρονται στα ακόλουθα:

  • Αστική ανάπτυξη μέσω της διεκδίκησης χώρων από φορείς του Δημοσίου, προς αξιοποίηση από το Δημό. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ως πόλος έλξης τουριστικών, αθλητικών και εμπορικών δραστηριοτήτων.
  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με κίνητρα προς νέες επιχειρήσεις, δημιουργία υποδομών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του επαγγελματία και ανάπτυξη περιφερειακών τοπικών αγορών της Καλαμαριάς.
  • Αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και συνέργειες με επιστημονικούς φορείς της πόλης.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η επανεκκίνηση της Καλαμαριάς θα λάβει σάρκα και οστά με την εφαρμογή του προγράμματός μας αμελλητί από την επόμενη ημέρα ανάληψης της διοίκησης του Δήμου. Ένα πρόγραμμα καινοτόμο, ρεαλιστικό και προπάντων υλοποιήσιμο. Βασικούς άξονες αυτού του προγράμματος παρουσιάσαμε σήμερα στους συνδημότες μας εξειδικεύοντάς το για τις περιοχές της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης. Με  σχέδιο, πολλή δουλειά και οργάνωση θα οδηγήσουμε την Καλαμαριά στην νέα εποχή της προόδου και της ευημερίας! Έτσι θα καταφέρουμε να αναγεννήσουμε την Καλαμαριά μας….»