Νέα και Ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση του Προγράμματος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Καλαμαριά, 21 Μαρτίου 2019

 

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος και πρακτικές εφαρμογές για τον Άγιο Ιωάννη

 

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Γενιά Δημιουργίας», παρουσίασε σήμερα μέρος των βασικών προγραμματικών θέσεων της παράταξης για την Καλαμαριά, εμπλουτισμένες με πρακτικά παραδείγματα. Πρότεινε ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις για ένα σύγχρονο Δήμο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Αγίου Ιωάννη, σ’ έναν χώρο που καταδεικνύει την βαρύνουσα σημασία που προσδίδει η παράταξη στα ζητήματα πολιτισμού.

Οι ειδικότεροι άξονες του προγράμματος της παράταξης αναφέρονται στα ακόλουθα:

  • Αστική βιώσιμη κινητικότητα ως αποτέλεσμα του διαλόγου με όλους τους απαραίτητους φορείς για την καταγραφή των προβλημάτων και την από κοινού αντιμετώπισή τους. Τούτη θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας χώρων στάθμευσης με την αξιοποίηση των κατάλληλων δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων καθώς και με την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης νέας τεχνολογίας. Ανασχεδιασμός και επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων. Συντήρηση και πύκνωση όλων των δομών προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στους χώρους περιπάτου, στα πάρκα, στις υπηρεσίες, στα σχολεία. Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην κίνηση των οχημάτων.
  • Κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη διά μέσου της διασφάλισης των απαραίτητων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα, εθνικές δράσεις ή άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει ο ίδιος ο Δήμος. Υποστήριξη των εργαζόμενων γονέων και των μονογονεϊκών οικογενειών με κάλυψη της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας από δημοτικές δομές ή με τη συνέργεια του ιδιωτικού τομέα. Επανασχεδιασμός των προγραμμάτων στήριξης των ατόμων τρίτης ηλικίας που χρειάζονται υποστήριξη για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Υλικοτεχνική αναβάθμιση όλων των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών των νηπιαγωγείων και των ΚΑΠΗ, με χρήματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Δημιουργία παιδικών χαρών για τη χρήση από παιδιά με κινητικά προβλήματα και εξασφάλιση της πρόσβασή τους σε όλες τις δημοτικές δομές και τα σχολεία.
  • Παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός. Ειδικότερα, επανασχεδιασμός του προγράμματος ανανέωσης και συντήρησης των σχολικών κτιρίων με Ευρωπαϊκούς και δημοτικούς πόρους.

Πραγματική δια βίου επιμόρφωση για όλους τους δημότες σε συνεργασία με πανεπιστήμια, τεχνολογικά ιδρύματα, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς. Υλικοτεχνική αναβάθμιση των χώρων πολιτισμού. Διοργάνωση πολιτιστικών Φεστιβάλ μουσικής, κινηματογράφου, θεάτρου. Υλοποίηση ενός σύγχρονου Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στο παραλιακό μέτωπο. Συντήρηση, εξωραϊσμός και δημιουργία νέων αθλητικών χώρων.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Γενιά Δημιουργίας στην Καλαμαριά, φέρνει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ανάπτυξη. Σχεδιάζουμε με σύγχρονη λογική και με καταρτισμένους συνεργάτες την αξιοποίηση κάθε δυνατής ευκαιρίας που θα προσδώσει στην πόλη μας την αίγλη του παρελθόντος. Με τη δική σας στήριξη θα πετύχουμε τη δημιουργική επανεκκίνηση της Καλαμαριάς μας!»