Νέα και Ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σεμινάριο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Γενιάς Δημιουργίας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και η οργανωτική επιτροπή της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας», διοργάνωσαν χθες την Κυριακή, σεμινάριο για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παράταξης στον πολυχώρο REMEZZO στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Αρχικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Βαγγέλης Πλάκας, δημοσιογράφος. Ανέλυσε τον τρόπο διαχείρισης των συνεντεύξεων και τις κινήσεις των υποψηφίων για διεκδίκηση και διαχείριση ραδιοτηλεοπτικής προβολής, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον επικεφαλής. Αναφέρθηκε στους ορθούς τρόπους προβολής της παράταξης και στην αμεσότητα και συνέπεια στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Γαλαμάτης, πρώην Δήμαρχος Βόλβης και πρώην βουλευτής, ο οποίος στάθηκε στα χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου Δημάρχου και την ανάγκη στήριξής του από μία συμπαγή ομάδα ανθρώπων. Μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες σε δημοτικές εκλογές έδωσε χρήσιμες πρακτικές συμβουλές προς τους υποψηφίους, ώστε να αποφεύγουν συνηθισμένα λάθη και να συντάσσονται με την κοινή γραμμή στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας.

Στη συνέχεια, εισηγήθηκε ο Νίκος Τομπουλίδης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος και υπεύθυνος Τύπου της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας». Ανέπτυξε τα κωλύματα εκλογιμότητας και τα ασυμβίβαστα, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά ζητήματα των εκλογών όπως στα έσοδα, στα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών του συνδυασμού και των υποψηφίων, στις απαγορεύσεις και στα όρια χρηματοδότησης.

Ο Γιώργος Λίτος, επικοινωνιολόγος και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας», παρουσίασε τις γενικές αρχές της προεκλογικής επικοινωνίας και τους στόχους της εκστρατείας. Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη διαχείριση των αρνητικών σχολίων και τη σημαντικότητα της δημόσιας εικόνας του υποψηφίου. Ο προσεγμένος, ήπιος και σύμφωνα με τις προγραμματικές αρχές της παράταξης δημόσιος λόγος παρουσιάστηκε ως ο επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους. Έτσι επιτυγχάνεται και η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

Έπειτα, ακολούθησε ο Δρ. Γιώργος Μπανιάς, μηχανολόγος μηχανικός και μέλος της ομάδας σύνταξης του προγράμματος της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας». Παρουσίασε αναλυτικά, με παραδείγματα από σύγχρονες πόλεις, τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της παράταξης και τις καινοτόμες προτάσεις της. Ανέλυσε την αναγκαιότητα αξιοποίησης των δεκάδων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τους τρόπους ανάπτυξης και σύνδεσης της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Στον επίλογο του τετράωρου σεμιναρίου, πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης. Συνόψισε τα βασικά εργαλεία στη φαρέτρα ενός υποψηφίου χαράσσοντας τις ειδικές κατευθυντήριες γραμμές, στις οποίες θα συνταχθούν οι υποψήφιοι. Μεταξύ άλλων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος μας χρειάζεται αναμφισβήτητα σχέδιο, πολλή δουλειά και οργάνωση. Το τρίπτυχο αυτό το εφαρμόζουμε πρωτίστως μέσα στη δική μας παράταξη δίνοντας το σωστό παράδειγμα και αυτονόητη δέσμευσή μας είναι ότι το ίδιο τρίπτυχο θα εφαρμόσουμε από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης του Δήμου μας. Έτσι θα καταφέρουμε να δούμε επιτέλους μια Καλαμαριά της προόδου, μια Καλαμαριά της Δημιουργίας! Έτσι θα καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την Καλαμαριά μας….»