Υποψήφιοι

Αθανάσιος Βαφείδης
Επιχειρηματίας

Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης το 1994. Είναι 24 ετών και μετακόμισε στην Καλαμαριά στην ηλικία των 11 ετών. Λίγους μήνες μετά ξεκίνησε να εργάζεται στον κλάδο της λιανικής πώλησης και έκτοτε δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι τελειόφοιτος στο Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και κατέχει γνώσεις και πιστοποίηση στο marketing.

Ηλέκτρα Γεωργίου
Καθηγήτρια Αγγλικών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση Αγροτική Οικονομία. Ως φοιτήτρια, υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ και στο τέταρτο έτος των σπουδών της, ήταν υπεύθυνη του συλλόγου φοιτητών Γεωπονίας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Kent, Αγγλία, στον τομέα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και ΤΕSOL. Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών σε φροντιστήρια.

Νικόλας Βεργίδης
Οικονομολόγος

Οικονομολόγος – Μέλος Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Βορείου Ελλάδος, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων σε εργασιακά θέματα. Απόφοιτος πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό τίτλο στο πανεπιστήμιο του Manchester και μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

Μαίρη Τσιραμπίδου
Σ/χος Δικαστική Υπάλληλος

Είναι συνταξιούχος Δημοσίου. Υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου συνταξιοδοτηθηκε το 2010. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Χρήστο Ματελλα. Έχει δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τον Δημήτρη.
Σπούδασε Λογιστικά και Διοίκηση. Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα. Από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα κατοικεί στην Καλαμαριά.

Μιχαήλ Μιχαήλ
Χημικός ΑΠΘ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ, αποφοιτώντας με άριστα. Δίδαξε Χημεία αρχικά σε φροντιστήρια και μετέπειτα στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του ΑΠΘ, όπου για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της ΓΣ και του ΔΣ του Τμήματος. Ζει στην Καλαμαριά από το 1991 και δραστηριοποιήθηκε, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 4ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Καλαμαριάς και ως Αντιπρόεδρος στην Ένωση Γονέων του Δήμου, ιδρυτικό στέλεχος της Σχολής Γονέων και μέλος Σχολικών Επιτροπών. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική (τραγούδι) και το θέατρο. Δημιούργησε αρκετές ορχήστρες με εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Συνέγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα για την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης.

Παναγιώτης Κοντοστάνος
Υπεύθυνος Πωλήσεων 

Γεννημένος το 1964 στην Καλαμαριά όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Τσακνή και έχουν δύο παιδιά. Φοίτησε στο 2ο δημοτικό και στο 1ο γυμνάσιο Καλαμαριάς.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον «Ευκλείδη». στο τμήμα «Μηχανικών αυτοκινήτου». Από το 1980 εργάζεται στο χώρο του αυτοκινήτου ως υπεύθυνος πωλήσεων. Σκοπός του είναι να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε κάθε γειτονιά της Καλαμαριάς να γίνει καλύτερη.

Νίκος Βισβασόπουλος
Φαρμακευτικός Αντιπρόσωπος

Οι κοινωνικές του ανησυχίες, τον οδήγησαν από τα φοιτητικά του χρόνια στο Α.Π.Θ., να ασχοληθεί και να συμμετέχει εντατικά σε αρκετές ομάδες, φοιτητικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές. Έχοντας διαπιστώσει τα σημεία που υστερούμε ως κοινωνία και πολίτες δεν δίστασε να τα στηλιτεύσει με αμερόληπτη κριτική στην αρθρογραφία του στο νεανικό περιοδικό «Αειφόρος». Η συνέχεια των σπουδών του στην Φλωρεντία και στο Λονδίνο, πρόσφερε την αναπόφευκτη σύγκρισή τους με την ελληνική πραγματικότητα και του παρουσίασε αρκετές λύσεις για τη γεφύρωση των ανισοτήτων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και της χώρας μας. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, εργάστηκε σε αρκετές Ελληνικές εταιρείες και σήμερα είναι υπεύθυνος Βορείου Ελλάδος σε πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων.

Χριστίνα Συροπούλου
Απόστρατος Αξιωματικός

Γεννήθηκε στη Βέροια και αποφοίτησε από το Λύκειο Αλεξάνδρειας το 1978. Το 1979  εισήχθη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπηρέτησε επί 32 πραγματικά έτη στο όπλο του Μηχανικού τα περισσότερα εξ’ αυτών στο Γ΄Σώμα Στρατού, σε επιτελικά καθήκοντα. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταγματάρχη το 2011. Είναι έγγαμη και μητέρα 4 τέκνων.

Γεωργία Σαντίνη
Ελευθ. Επαγγελματίας

Γεννήθηκε το 1991 στην Καλαμαριά όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και σπούδασε στο τμήμα φυσικοθεραπείας. Σήμερα ζει στην Καλαμαριά και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με κάποιον πολιτικό συνδυασμό.

Αναστάσης Χριστοφής
Φοιτητής/Μεταφραστής

Γεννήθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη, από πατέρα υποστράτηγο ε.α. του Ελληνικού Στρατού και μητέρα εφοριακό. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Καλαμαριάς και σπουδάζει στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ. Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολείται με τα κοινά και τον φοιτητικό συνδικαλισμό. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των μεταφράσεων.

Δημήτρης Τσιάγκος 
Ασφαλιστικός Υπάλληλος

Γεννήθηκε το 1987 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει μέχρι κ σήμερα. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Σερρών και το University of Derby και σπούδασε στο τμήμα Λογιστικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ αντίστοιχα. Σήμερα ζει στην Καλαμαριά και επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο των οικονομικών και του ασφαλιστικού τομέα  για πάνω από 6 χρόνια.   Υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές του 2015 με το συνδυασμό της Καλαμαριά για Όλους.

Νίκος Παπαφλωράτος
Έμπορος Ανταλλακτικών

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμαριλα, όπου μεγάλωσε και συνεχίζει να κατοικεί. Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Τελειόφοιτος Βιομηχανικής και έφεδρος λοχαγός του Ελληνικού Στρατού. Επαγγελματικά ασχολείται με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Είναι μέλος της ΝΔ από το 1982 και την περίοδο 1983-1986 διετέλεσε μέλος της ΟΝΝΕΔ.  Παράλληλα, είναι μέλος του ομίλου Φιλάθλων Απόλλωνα Ποντίων και Φιλάθλων Άρη. Θέλει να βοηθήσει έτσι ώστε η Καλαμαριά να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους.

Ναταλία Παντελίδου
Αρχιτέκτων Μηχανικός

Γεννήθηκε στη Καλαμαριά και κατέχει δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου (M.Sc. Landscape Architecture) από το Πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης, Δανία. Έχει εμπειρία από την Ελλάδα και τη Δανία στην μελέτη, κατασκευή και στον αστικό σχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης και σήμερα είναι μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας των USP (Urban Soul Project). Γράφει άρθρα σε διάφορα ελληνικά και ευρωπαϊκά έντυπα ή ακόμη και σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες. Επίσης, συμμετέχει σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, επικεφαλής σε θεματικά εργαστήρια, εκθέσεις, επιτροπές, καθώς και σε πρόγραμμα Artist In Residence στη Βιέννη, Αυστρία. Οι διαλέξεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  επικεντρώνονται στον αστικό χώρο και τη βιωσιμότητα. Έχει σχεδιάσει τη δική της σειρά παιδικών φωτιστικών, petproject.gr

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Πλυντήριο Χαλιών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με ταξί ενώ από το 1989 διατηρεί το πλυντήριο χαλιών “Αιγαίο”. Έχει ασχοληθεί με την πολιτική και έχει κατέβει δύο φορές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μια με τον Χάρρυ Κλυν και μία με τον Στέλιο Ματσαρίδη.

Αναστασία Δρογούδη
Επιχειρηματίας

Γεννήθηκε στο Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς. Τελείωσε τη βασική της εκπαίδευση στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο οικονομικό τμήμα (Λογιστική, Τομέας της Διατρητικής) στην Αγγλική σχολή T.A.S. Ασχολείται στον επιχειρηματικό τομέα των οικογενειακών της επιχειρήσεων. Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το 1984. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου “Περιβάλλοντος Ενέργειας και Ανάπτυξης”. Ιδρυτικό μέλος του “Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού” Θεσσαλονίκης. Έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο χώρο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μέλος διοικητικών συμβουλίων πολιτιστικών, κοινωνικών και εξωραϊστικών συλλόγων του δήμου Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης. Υποψήφια Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Δημοκρατική Αριστερά το 2012, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Το 2013 εκλέγεται Ειδική Γραμματέας (Αναπληρώτρια Β’ Αντιπρόεδρος) στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων  Θεσσαλονίκης. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος “Συνεργασία για την Καλαμαριά” το 2014. Υποψήφια Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών το 2015.

Νίκος Πλιάτσιος
Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκε το 1978 στον Κρόκο Κοζάνης, ζει και εργάζεται στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στην επιχείρηση του. Από 1990 έως το 1993 φοίτησε στο Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης και την περίοδο 1993-1996 , στο 4ο Λύκειο Κοζάνης. Το 2002 αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών έργων υποδομής του A.T.E.I Θεσσαλονίκης, ενώ το 2009 αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία εργάστηκε από το  2003 έως το 2008 ως υπάλληλος στην κατασκευαστική εταιρία ΑM.CON ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Housecons. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015 με τη Δημιουργία Ξανά (Θάνος Τζήμερος). Παράλληλα είναι μέλος της Π.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας Δημιουργία Ξανά!

Ιωάννης Βεζύρογλου
Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γεννημένος το 1972, μεγάλωσε στην Καλαμαριά, απέναντι από τον ιστορικό ΚΡΙΚΕΛΑ. Πριν το καταλάβει, αποφοιτούσε από το 4ο γενικό λύκειο Καλαμαριάς αλλά και γινόταν πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων. Μετά από μία μεγάλη πορεία στην παραγωγική διαδικασία, διατηρεί πλέον την δική του εταιρεία διαχείρισης πολυκατοικιών στη Καλαμαριά, την HELLAS ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ.

Ανέστης Ινέγλης
Δικηγόρος – Δικαστικός Γραφολόγος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Καλαμαριά κι είναι Ποντιακής καταγωγής. Από το 2007 ασκεί το λειτούργημα του Δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ομίλου νομικού προβληματισμού του ΔΣΘ. Κατέχει Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης, στον τομέα της Δικαστικής Γραφολογίας. Απ’ το έτος 2009 εργάζεται ως Γραφολόγος Πραγματογνώμονας στην Αστική και Ποινική Δίκη για την καταπολέμηση του αδικήματος της πλαστογραφίας εγγράφων. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του μηνιαίου περιοδικού ‘ΕΝΩΠΙΟΝ’ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί με αντικείμενο τη Δικαστική Γραφολογία. Είναι μέλος της Ιταλικής ομοσπονδίας συμβουλευτικής γραφολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης και επιστημονικός συνεργάτης της Ιταλικής ένωσης δικαστικών γραφολόγων. Υπήρξε τακτικό μέλος της Ιταλικής Ένωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με συμμετοχή στις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες.

Ράνια Κουτσαμπασοπούλου
Νοσηλεύτρια

Γεννήθηκε στην Βέροια Ημαθίας και κατοικεί στην Νέα Κρήνη (Άι-Γιάννης) Καλαμαριάς τα τελευταία 25 χρόνια. Εργάζεται ως υγειονομικός υπάλληλος  (νοσηλεύτρια), εργάστηκε στο νοσοκομείο Β’ ΙΚΑ, Παναγία για 17 χρόνια. Τώρα εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Άγιος Παύλος. Παράλληλα είναι φοιτήτρια φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Λόγω θανάτου του συζύγου της, η οικογένειά της είναι μονογονεϊκή και είναι μητέρα 2 αγοριών 18 κ 14 χρονών. Τέλος, είναι υπεύθυνη στον τομέα υγείας ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Καλαμαριάς. Είναι μέλος σε χορευτικούς συλλόγους (Αγία Παρασκευή και ΧΟΘ) και είναι μέλος του σωματείου εργαζομένων Αγίου Παύλου. Παράλληλα, συμμετέχει σε συλλόγους ΑΜΕΑ όπως οι Ταξιάρχες και οι Μακεδόνες.

Στέφανος Πουρσαλίδης
Ελ. Επαγγελματίας / Συνεργείο Αυτοκινήτων

Είναι 62 ετών. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος – Μηχανικός αυτοκινήτων και έχει ασχοληθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας με την επισκευή και συντήρηση Αυτοκινήτων. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης και ως αντιπρόσωπος στις κλαδικές ομοσπονδίες ΟΒΕΑΜΕ και ΟΒΣΟ. Στο σύλλογο Μηχανικών Αυτοκινήτων έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου ως ταμίας.

Στέλιος Ματσαρίδης
Καθηγητής / Γυμναστής

Γεννήθηκε το 1958 στην πρώην Σοβιετική Ένωση από πόντιους γονείς. Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας πάλης και πυγμαχίας, στα οποία κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1978. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και εργάζεται σε σχολεία της Καλαμαριάς. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Βρυώνη και έχουν δυο παιδιά, τον Απόστολο, επίσης καθηγητή Φυσικής Αγωγής MSc και προπονητή πυγμαχίας και τον Χαράλαμπο φοιτητή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών.

Ανδρέας Ουρανίδης
Ελεύθερος Επαγγελματίας / Μηχανήματα

Ο Ανδρέας Ουρανίδης, γεννήθηκε στην Καλαμαριά όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Εργάζεται εδώ και τριάντα χρόνια  ως ελεύθερος επαγγελματίας, με αντικείμενο τα τεχνικά έργα και τις μεταφορές. Έχει εργαστεί στην κατασκευή έργων, όπως  αυτά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης, του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, του κλειστού γηπέδου του ΠΑΟΚ και άλλα. Υπήρξε ναυτοπρόσκοπος στο πέμπτο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης. Είναι ιστιοπλόος και μέλος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς. Είναι  πενήντα τεσσάρων ετών, έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών.

Δημήτρης Χατζηκώστας
Υπεύθυνος Πωλήσεων

Γεννήθηκε το 1983 στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα είναι γέννημα θρέμα της Καλαμαριάς. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί το 2001 και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο αντικείμενο των οικονομικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Sheffield από όπου και αποφοίτησε με ποικίλες διακρίσεις. Από το 2007 εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Stancolac ΑΕ ως υπεύθυνος πωλήσεων στο τμήμα της αγοράς εξωτερικού. Πέραν τούτου, ο Δημήτρης είναι αρωγός της Φιλόπτωχου Αδελφότης Ανδρών, μέλος του Συλλόγου της κλινικής Άγιος Λουκάς, ενεργός υποστηρικτής των αθλητικών ομάδων νέων της πόλης μας, και στον ελεύθερο χρόνο του χειμερινός κολυμβητής.

Δημήτρης Μουρατίδης
Φιλόλογος – Ειδικός Παιδαγωγός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και ζει στην Καλαμαριά μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Εργάζεται από το 2010 ως αναπληρωτής καθηγητής σε σχολικές δομές ειδικής αγωγής και τμήματα ένταξης. Δραστηριοποιείται στο χώρο του εθελοντισμού μέσα στη μεγάλη αγκαλιά του Χαμόγελου του Παιδιού προσφέροντας τη χαρά της μάθησης στα παιδιά του Οργανισμού.  Κινείται στα δύσκολα μονοπάτια της αναπηρίας μέσα από το προσωπικό του βίωμα, αλλά και ως ενεργό μέλος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Οι Ταξιάρχες» Καλαμαριάς καθώς και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης).

Στέλλα Συλαϊδου
Ιδιωτική Υπάλληλος Σερβιτόρα

Είναι 28 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Είναι απόφοιτη τεχνικού λυκείου και εργάζεται από τα 17 της χρόνια ως σερβιτόρα.

Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος
Εταιρία Security

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1968. Αποφοίτησε από το γενικό λύκειο Δομοκού και υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος αξιωματικός. Έπειτα, εργάστηκε στην ΕΓΣ Λαμίας έως τον Φεβρουάριο του 1994, όταν εγκαταστάθηκε στην Καλαμαριά, όπου ζει έως σήμερα. Εργάστηκε σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Από το 2001 έως και σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας με την Υδρόγειος Security στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας . Είναι παντρεμένος με την Μαρία Γκούβα από το 1997 και έχουν αποκτήσει 4 παιδιά.

Δρ. Νικόλαος (Ιωάννης) Οξύζογλου
Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Γεννήθηκε το 1959 στα Λεύκαρα Κοζάνης και από το 2000 διαμένει στην Καλαμαριά και δραστηριοποιείται ως Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής στην Κεντρική Μακεδονία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι διδάκτωρ προπονητικής του Α.Π.Θ. και διδάκτωρ Επιστημών Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δημοσίευσε πάνω 30 επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας δυο βιβλίων. Έχει παρουσιάσει πάνω από (100) εισηγήσεις σε συνέδρια. Εργάστηκε με επιτυχία ως προπονητής χειροσφαίρισης για 25 χρόνια σε ομάδες όλων των κατηγοριών. Διετέλεσε, πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σε σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς. Από το 2008, είναι μέλος της (Π.Ε.Σ.Σ) και ταμίας της (Επ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ε.). Ήταν αθλητής του στίβου και της χειροσφαίρισης στον Εθνικό Κοζάνης με σημαντικές διακρίσεις. Είναι παντρεμένος με την Ορέ Γεωργία και πατέρας δύο παιδιών.

Ιπποκράτης Πάχτας
Νομικός

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1977 και μεγάλωσε στην περιοχή Ναύαρχος Βότσης. Είναι γιός του δικηγόρου Θεοχάρη Πάχτα και της Παρασκευής Πάχτα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. και από το 2004 μέχρι το 2015 άσκησε μάχιμη δικηγορία. Από το 2016 ασχολείται με το trading στο forex market ενώ από το 2018 κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη χρηματοοικονομική λογιστική.

Νικόλαος Καραγωγεύς
Οικονομολόγος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας δυο παιδιών, του Σπύρου 25 χρόνων και της Μαρίας- Γεωργίας 22 χρονών. Πρώην βιοτέχνης και έμπορος επίπλων, μέλος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και οικομονολόγος. Απόφοιτος του Ε’ Γυμνασίου αρρένων Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου ¨ΤΡΙΤΩΝ¨Θεσσαλονίκης 2013-16. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του μαραθωνίου ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στη βόρεια Ελλάδα. Κατοικεί στην Καλαμαριά, περιοχή Άη- Γιάννη από το 1992. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ο Γυμνασίου Καλαμαριάς. Εντάχθηκε στη ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με σκοπό να συντελέσει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων υποδομής και καθημερινότητας.

Νικόλαος Ιωάννης Ανδρεάδης
Πυρηνικός Φυσικός,  Ιδιοκτήτης  Φροντιστηρίων ΚΥΤΤΑΡΟ στην Καλαμαριά

Γεννήθηκε στην Αριδαία Πέλλας και ίδρυσε πριν 34 χρόνια το πρώτο του φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πλέον, τα φροντιστήρια είναι συνολικά οκτώ, με εβδομήντα  δύο εργαζομένους καθηγητές. Το ΚΥΤΤΑΡΟ στην Καλαμαριά ξεκίνησε πριν 25 χρόνια με μέσο όρο εβδομήντα αριστεύσαντες κάθε χρόνο με πάνω από 17.500 μόρια. Κατοικεί στο Καραμπουρνάκι και στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό. Δεν τον φοβίζει η σκληρή δουλειά καθώς είναι εργασιομανής και δουλεύει 14 ώρες κατ’ ελάχιστο  καθημερινά. Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη και έχει παραστάσεις παγκόσμιου διαμετρήματος τόσο στο χώρο  της εκπαίδευσης, οσο και της τεχνολογίας τις οποίες και θέλει να μεταλαμπαδεύσει στην κοινωνία  της Καλαμαριάς.

Αθανάσιος Γιαννακός
Οδοντίατρος

Ο Αθανάσιος Γιαννακός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Κρηνη του Δήμου Καλαμαριάς. Σαν μαθητής  ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο παίζοντας με επιτυχία στις ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής της Νέας Κρήνης, τον ΑΟ Κρήνης και τον Άγιο Γεώργιο. Σπουδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην  Επανορθωτική Οδοντιατρική(Restorative Dentistry) και Παιδοδοντία. Διατηρεί  για πάνω απο 20 χρόνια, ιδιωτικό Οδοντιατρείο  στη Νέα Κρήνη, ασκώντας καθημερινά την γενικη οδοντιατρική με έμφαση στις αισθητικές αποκαταστάσεις.  Με την σύζυγό του Γεωργία Καραγιάννη, επίσης Οδοντιατρο, έχουν 2 παιδιά , τον Χάρη (σπουδαστή και αθλητή της ιστιοπλοΐας) και την Ιωάννα (μαθήτρια β λυκείου και πρωταθλήτρια τέννις).

Ελένη-Μαρία Σφήκα
Οικονομική Επιθεωρήτρια Α.Α.Δ.Ε

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Καλαμαριά. Σπούδασε νομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Μετά από μάχιμη δικηγορία 6 ετών στη Θεσσαλονίκη, διορίστηκε ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών και υπηρέτησε ως εφοριακός υπάλληλος στη Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς, στο Δ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και στο Σ.Δ.Ο.Ε. Μετέπειτα εργάστηκε ως εθνική εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Διεύθυνση Εμπορικής Άμυνας). Σήμερα είναι οικονομική επιθεωρήτρια στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Α.Α.Δ.Ε. Παράλληλα είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εισηγήτρια σε τομείς δικαίου και πολιτικής-διοικητικής οργάνωσης του Δημοσίου τομέα στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Βάσω Κογκαλίδου
Πρ. Τμηματάρχης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Γεννήθηκε στη Δράμα και κατοικεί στην Κηφισιά Καλαμαριάς. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κιχίδη και έχουν δύο αγόρια, τον Γιάννη και τον Μιχαήλ. Είναι πτυχιούχος της Ε.Κ.Ε.Σ. (τμήμα Ανάλυσης Προγραμματισμού Η/Υ). Πτυχιούχος Αγγλικής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάσθηκε στις εταιρείες «Πετρογκάζ Α.Ε.», «Εύρηκα Ελλάς Α.Ε.»,  Ε.Β.Ζ. (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.), από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Ε.Κ.Θ. (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) καθώς και στο Πανελλήνιο Δίκτυο εκλεγμένων γυναικών Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε μέλος στο Ι.Α.Π.Ε (Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού) καθώς και στην Ποιότητα Ζωής του Δήμου Καλαμαριάς. Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμαριάς, με τον συνδυασμό του αειμνήστου Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν).

Θεοδόσης Κυριακίδης
Ιστορικός – Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΠΘ

Ο Θεοδόσιος Κυριακίδης είναι διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.. Παρακολούθησε μαθήματα σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Καναδά. Κατέχει δίπλωμα εξειδίκευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά και διαβάζει γαλλικά. Έχει λάβει υποτροφίες και έχει τιμηθεί για το έργο του από ιδρύματα της Ελλάδας της Αμερικής και της Ιταλίας, μεταξύ αυτών και με τον σταυρό του Αγίου Ευγενίου από τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α. Π. Θ.

Τσακμακίδης Ευάγγελος
Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στο Σκαλοχώρι Βοΐου Κοζάνης το 1962. Τα τελευταία 25 χρόνια κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στην Καλαμαριά. Eίναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων». Έχει διατελέσει Διευθυντής του 9ου Δημ. Σχολείου στον Φοίνικα .Είναι Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών «Ατραπός», με έδρα την Καλαμαριά. Επίσης, επί σειρά ετών υπήρξε προπονητής ενόργανης γυμναστικής του Ναυάρχου Βότση. Έχει έντονη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Επί 16 συναπτά έτη εκλέγεται συνεχώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» με έδρα την Καλαμαριά, ενώ τα 4 τελευταία χρόνια υπηρετεί τον Σύλλογο από τη θέση του Αντιπροέδρου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Καπαλή Ελένη
Παιδιατρική Φυσικοθεπαπεύτρια

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Στο Δήμο Καλαμαριάς κατοικεί τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κ.Ε.Τ.Ε Θεσσαλονίκης «Ο Ευκλείδης» με τίτλο σπουδών ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων. Στη συνέχεια σπούδασε και αποφοίτησε το 1987 από τα Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με πτυχίο Φυσικοθεραπείας. Αποφοίτησε το 2018 από το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία, με βαθμό «Άριστα 9,91». Εδώ και 25 χρόνια εργάζεται ως Φυσικοθεραπεύτρια στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Συλλόγου “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” και “ΠΕΠΓΑΣ”. Έχοντας ως motto τη «Δια Βίου Μάθηση», παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια Συνέδρια και Σεμινάρια ως Σύνεδρος, αλλά και ως Εισηγήτρια σε θέματα που άπτονται το αντικείμενο της, τη Φυσικοθεραπεία.

Μαρία Σιδηροπούλου
Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με οικογενειακή καταγωγή από την Τραπεζούντα του Πόντου. Είναι πολύτεκνη, με τέσσερα παιδιά. Πτυχιούχος Γεωπονίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ, στον τομέα Εφαρμοσμένης Θεολογίας. Κάτοχος πτυχίου αγγλικής γλώσσας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης όπου, πέραν των διδακτικών καθηκόντων, είναι υπεύθυνη συντονίστρια του κέντρου ενισχυτικής διδασκαλίας και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ του σχολείου. Ασκεί συνδικαλιστική δράση ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει επί σειρά ετών στην πολιτιστική ζωή της Καλαμαριάς ως μέλος των συλλόγων παραδοσιακών χορών “Αδελφότης  Κρωμναίων Καλαμαριάς”, “Ναύαρχος Βότσης” και “ΧΟΘ”.

Πίτη – Παυλίδου Ελπίδα
Διοικητική Υπάλληλος Γ.Ν.Θ. “Αγιος Δημήτριος”

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος λυκείου και εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Γ.Ν.Θ. «Άγιος Δημήτριος» από το 1992 έως σήμερα. Έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα καθώς είναι μέλος του συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς, της Ν.Ο.Δ.Ε. Πιερίας, αντιπρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου του Γ.Ν.Θ. «Άγιος Δημήτριος» και μέλος του συλλόγου Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης. Ακόμη είναι ταμίας της λέσχης Lions κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Κίνησης για την διάσωση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας.

Ευλαμπία (Εύα) Ντόντη – Μπανιώρα
ΕΛΤΑ Καλαμαριάς

Είναι 31 ετών, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με το Χρήστο Μπανιώρα και μητέρα δύο παιδιών, του Μιχαήλ και του Προδρόμου. Απόφοιτος Φυσικής Αγωγής του Α.Π.Θ. και κάτοχος τριών πιστοποιητικών ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά). Εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και τώρα εργάζεται στα ΕΛΤΑ Καλαμαριάς. Θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια, με στόχο μία Καλαμαριά καλύτερη για το μέλλον των παιδιών μας!

Κυλιάφη Ευαγγελία (Λίλα)
Σύμβουλος Εκπαίδευσης

Είναι 36 ετών, ζει στην Καλαμαριά, στην περιοχή της Κηφισιάς και εργάζεται ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης σε ιδιωτική σχολή. Είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Εκπαιδευτικός, καθώς και Αποκλειστική Εκπρόσωπος των Επαγγελματικών Μετεκπαιδεύσεων και Διπλωμάτων του βρετανικού Cambridge College για τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με δυο μεταπτυχιακά από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών και των Εφήβων, και στην αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά , έχει ασχοληθεί με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τα ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Καμάνη, προπονητή πυγμαχίας, και ιδιοκτήτη του αθλητικού συλλόγου Kamanis boxing club, μητέρα του επτάχρονου Μάξιμου και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και δραστήρια σε θέματα εκπαίδευσης, επαγγελματικής σταδιοδρομίας, φιλανθρωπίας και φιλοζωίας. Στόχο της αποτελούν η απλούστευση των διαδικασιών για τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, η καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση, η αναβάθμιση και η ανάπτυξη του δήμου της Καλαμαριάς σε όλα τα επίπεδα.

Δράμαλης Γιώργος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της οδού Ικτίνου και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Οπτικών του ΤΕΙ Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος υπαξιωματικός στην Αεροπορία. Το 1990 έλαβε το Πτυχίο της Ιατρικής του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια υπηρέτησε σε θέση Αγροτικού Ιατρού στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου στη Χαλκιδική. Το 1997, έλαβε την ειδικότητα του Χειρουργού Οφθαλμιάτρου. Είναι διευθυντής του Οφθαλμολογικού κέντρου της Express Service και παράλληλα διατηρεί ιατρείο στην Καλαμαριά. Τα χόμπι του είναι τα ταξίδια και η ζωγραφική. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Γεωργία Κυριακίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Εβελίνα.

Παπαγιαννάκης Γιώργος
Εργάτης Αρχαιολογίας

Ο Γιώργος Παπαγιαννάκης του Δημητρίου και της Αναστασίας είναι κάτοικος Καλαμαριάς εδώ και 13 χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δημητρίου και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη. Είναι εργαζόμενος εδώ και 3 χρόνια ως εργάτης αρχαιολογίας στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Αντωνακάκη Μαρία
Εμπόριο Ψαριών

Γεννήθηκε το 1981, είναι κάτοικος Καλαμαριάς και μητέρα 2 παιδιών, της Ελιζέτας και του Ιωάννη. Ασχολείται με το εμπόριο ψαριών στις λαϊκές αγορές και γνωρίζει καλά τα προβλήματα μια εργαζόμενης μητέρας. Γνωρίζοντας την αγάπη και το πάθος του Γιάννη Δαρδαμανέλη για τον τόπο του αποφάσισε να συνταχθεί μαζί του ελπίζοντας να φανεί χρήσιμη στα σοβαρά προβλήματα της Καλαμαριάς. Θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας και ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες μητέρες.

Κυρατζής Δημήτρης
Ιατρός Παθολόγος

Ο Δημήτριος Κυρατζής και γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1961 στο Πολυνέρι Γρεβενών. Αποφοίτησε από το λύκειο Ελασσόνας το 1978. Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. από το 1980-1987. Στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της παθολογίας στη Α’ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου το 1996 και μετεκπαιδεύτηκε στο σακχαρώδη διαβήτη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το 2000. Υπηρέτησε ως στρατιωτικό ιατρός στην πολεμική αεροπορία από τον Μάρτιο 1988 – Ιανουάριο 1990. Είναι παντρεμένος με την ψυχίατρο Μπασιάλλα Φραντσέσκα με την οποία έχουν 2 παιδιά, τον Ιωάννη και την Μαρία. Υπηρέτησε ως ιατρός στο ΙΚΑ 25ης Μαρτίου από Σεπτέμβριο 1998 – Μάρτιο 2004 ενώ συνεχίζει να διατηρεί παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμαριά.

Παρούση Αγάπη

Ζει ανέκαθεν στην Καλαμαριά, είναι άγαμη μητέρα ενός αγοριού 12 ετών. Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της μόδας, με αποτέλεσμα να καλλιεργήσει την ικανότητα της επικοινωνίας και της καλαισθησίας. Ασχολήθηκε με την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και υπήρξε ιδιοκτήτρια χώρου εστίασης από το 2001-2004. Έλαβε μέρος σε αρκετές εθελοντικές δραστηριότητες. Μέσω του εθελοντισμού της ΧΑΝΘ συμμετείχε στο Μενου 5000,που έλαβε χώρα στον Λευκό Πύργο το Νοέμβριο του 2014, όπου σιτίστηκαν τελικά 7000 άτομα και στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Είναι ενεργό μέλος στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων, στην τοπική Αυτοδιοίκηση της Καλαμαριάς και στην Αντιδημαρχία Πολεοδομίας.

Ζούνη Ευαγγελία
Ιδιωτική Υπάλληλος

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Καλαμαριά στην περιοχή του Βυζαντίου. Το πατρικό της βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς από το 1980. Η οικογένεια της είναι μονογονεϊκή οικογένεια και είναι μητέρα ενός παιδιού. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά καθώς έχει ξανακατέβει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους συνδυασμούς του Χάρρυ Κλυν και του Στέλιου Ματσαρίδη.

Νάντσιου Ναταλία
Επιχειρηματίας

Είμαι η Ναταλία, επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα του Σπύρου, του Νικόλα και της Ηλιάννας! Δημιούργησα την πρώτη μου εμπορική εταιρεία στα 18 μου και στη συνέχεια άλλες 2 με αποκορύφωμα το Studio Nantsios, την δυναμικότερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στις online πωλήσεις ειδών κιγκαλερίας. Αρνούμενη να παραδώσω την πόλη μου, την χώρα μου και την οικογένειά μου στην μιζέρια και την εγκατάλειψη από την οικονομική κρίση, με εφόδιο τις ξένες γλώσσες (μιλώ Ιταλικά, Ρωσικά, Γαλλικά και Αγγλικά) δραστηριοποιούμαι πλέον στην προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό. Παράλληλα δηλώνω παρούσα στον αγώνα του Γιάννη Δαρδαμανέλη και της Γενιάς Δημιουργίας, γιατί θέλω να ξαναδώσουμε πνοή ζωής στον τόπο μας και να ξαναγίνει η Καλαμαριά μας γειτονιές γεμάτες χαρούμενες φωνές παιδιών και μία πόλη δημιουργικών ανθρώπων που την οδηγούν στο μέλλον που μας αξίζει!

Παρασκευή Τσερβένη – Κουσίδου (Βούλα)

Είναι γέννημα-θρέμα Καλαμαριώτισα, κόρη του Ηλία Τσερβένη και της Ευθαλίας. Φοίτησε στο 4ο δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμαριάς. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Κουσίδη (οδηγό ΟΑΣΘ) και έχουν 2 κόρες. Για πολλά χρόνια στους Συλλόγους γονέων, καθώς ήταν μέλος στο Δ.Σ του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμαριάς και Πρόεδρος του Συλλόγου του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Είναι γραμματέας στον πολιτιστικό σύλλογο «Πόντος» και αναπληρωματικό μέλος στο συμβούλιο των Κ.Α.Π.Η. Πάντα ενεργό μέλος, με την αγάπη της για την Καλαμαριά, θέλει να συμβάλει στην αναβάθμιση και ανανέωση του Δήμου.

Δεληγιάννης Θεόδωρος
Μηχανολόγος Μηχανικός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, πτυχιούχος του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προστασία Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Έχει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στη βιομηχανία και την κατασκευή, στον τομέα της ύδρευσης. Είναι λάτρης του αθλητισμού και έχει υπάρξει αθλητής της ομάδας στίβου του ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς στα 800 μ ημιαντοχής, έχοντας κερδίσει με τα χρώματα του συλλόγου ένα αργυρό μετάλλιο σε βορειοελλαδικούς αγώνες.

Δημήτριος Βάϊς
Συνταξιούχος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Είναι Δημότης Καλαμαριάς από το 1976, αφ’ ότου Είναι παντρεμένος με την  Παρασκευή Κουμανίδου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Παύλο και την Κατερίνα. Ξεκίνησε να εργάζεται σε ηλικία 13 ετών, σπουδάζοντας  συγχρόνως σε νυχτερινό γυμνάσιο. Από το 1986 μέχρι το 2007 εργάζονταν, σε διάφορες εταιρίες, ως εμπορικός αντιπρόσωπος. Από το 2008 ως το 2013 ως επιχειρηματίας. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές, φοίτησε στη Α.Β.Σ.Θ.. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός, σε μονάδα που στεγάζονταν στο στρατόπεδο «Κόδρα». Ένας από τους λόγους που τον συγκινεί, όταν βλέπει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και σκοπεύει να προσπαθήσει για τη ριζική ανάπλαση και αξιοποίησή του.

Μαρίνα-Μαρία Ψωμιάδου
Οικιακά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μητέρα 4 παιδιών και ζει στην Καλαμαριά από το 2000. Είναι τελειόφοιτη Λυκείου και ασχολείται με τα οικιακά. Ήταν πρόεδρος στο 1ο σύστημα προσκόπων Καλαμαριάς, ταμίας στην ένωση γονέων Καλαμαριάς και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου στο 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Από το 1974, είναι εκλογική αντιπρόσωπος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος
Επιχειρηματίας

Είναι γέννημα-θρέμμα Καλαμαριώτης. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά με επιχείρηση εμπορίου ξύλου. Υπήρξε αθλητής ελληνορωμαϊκής πάλης σε συλλόγους της Καλαμαριάς μεταξύ των οποίων και στον Απόλλωνα. Είναι πατέρας 2 παιδιών. Μέλος ποντιακού συλλόγου για χρόνια. Δραστηριοποιείται στις αυτοδιοικητικές εκλογές από το 2010, με τον αείμνηστο Χάρρυ Κλύν και έπειτα με το Στέλιο Ματσαρίδη.

Ελπίδα Πίτη – Παυλίδου
Δημόσιος Υπάλληλος

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος λυκείου και εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Γ.Ν.Θ. «Άγιος Δημήτριος» από το 1992 έως σήμερα. Έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ως μέλος του συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς, της Ν.Ο.Δ.Ε. Πιερίας, αντιπρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου του Γ.Ν.Θ. «Άγιος Δημήτριος» και μέλος του συλλόγου Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, είναι ταμίας της λέσχης Lions κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Κίνησης για την διάσωση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας.

Παρασκευή (Εύη) Σάκη
Λογίστρια

Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1982 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και έχει 2 παιδιά. Έχει τελειώσει σχολή ειδικού φοροτεχνικού στα ΙΕΚ. Έχει εργαστεί για 8 έτη στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ενώ τα τελευταία 5 έτη εργάζεται σε μεταφορική εταιρεία ως λογίστρια και ασφαλιστικός σύμβουλος.

Κυριακή Σημαιοφορίδου
Κινηματογραφίστρια

Διαμένει και δραστηριοποιείται στην Καλαμαριά. Είναι παντρεμένη και εργάζεται ως κινηματογραφίστρια. Ασχολείται για χρόνια με τον εθελοντισμό και φιλοζωικές οργανώσεις.  Οι κοινωνικές της ανησυχίες την οδηγούν να συνταχθεί με τη Γενιά Δημιουργίας και να συμβάλει με την εμπειρία της στα παραπάνω θέματα.

Ελισσάβετ (Βέτα) Ζυγούρη
Πρώην Βιοτέχνης – Συνταξιούχος

Γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Καλαμαριά με την οικογένειά της. Είναι πρώην βιοτέχνης και έχει διατελέσει μέλος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει υπάρξει πρόεδρος πολιτιστικών συλλόγων αλλά και πρόεδρος ομογενών στο ΙΡΑΚ. Επί σειρά ετών εργάσθηκε ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Δήμο Πυλαίας. Κατά την απασχόλησή της με τα κοινά, αφοσιώθηκε με αγάπη στην προσπάθειά της για την λύση διαφόρων προβλημάτων των συνανθρώπων μας.

Γερακίνα Κουκουγεώργου-Ευγενικάκη
Ε.Β.Π. ΑΜΕΑ

Γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στην Καλαμαριά. Είναι 39 ετών, παντρεμένη με τον Κωστή Ευγενικάκη και έχουν αποκτήσει μια κόρη. Εργάζεται από το 1999 σε ειδικά σχολεία στην Αττική, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Καλαμαριά στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης και αυτοεξυπηρέτησης ενηλίκων με αυτισμό και νοητική στέρηση. Είναι αναπληρώτρια συνοδός σε σχολεία της Καλαμαριάς (περιοχή Βότση). Ακόμη, είναι βαθμοφόρος στο 5ο σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Με την εμπειρία της σκοπεύει να αγωνιστεί για ένα δήμο προσβάσιμο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες.

Μυστακίδου Μαργαρίτα
Οικονομολόγος

Τελείωσε Οικονομικό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, χρηματοοικονομικά στο DAI και χρηματιστηριακά σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μένει Καλαμαριά, στην περιοχή της Κηφισιάς από το 2000. Μιλά Αγγλικά (έχει πτυχίο TOEIC). Ήταν στην ομοσπονδία Taekwondo βορείου Ελλάδος ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με το θέατρο και την φωνητική.

Καλαϊτζής Σωτήριος
Φοιτητής

Γεννήθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη, με πατέρα ιδιωτικό υπάλληλο σε οικογενειακή επιχείρηση και μητέρα εκπαιδευτικό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησε από το 3ο γενικό Λύκειο Εύοσμου και σπουδάζει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παράλληλα με τις σπουδές του δραστηριοποιείται με τα κοινά του πανεπιστημίου και ασχολείται με τον φοιτητικό συνδικαλισμό.

Βάσω Γιαννακούλα
Οικιακά

Κατοικεί στην Καλαμαριά εδώ και 26 χρόνια, έχοντας γεννηθεί στην Πέλλα. Έζησε κάποια χρόνια στο εξωτερικό, στην Σαουδική Αραβία και στην Κύπρο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Θέλει να προσφέρει το χρόνο και τη διάθεσή της στη νέα σελίδα της Καλαμαριάς.

Μαρία Καραδημητρή –Στεφανίδου
Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας

Ζει και δραστηριοποιείται στην Καλαμαριά ως καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.