Χαιρετισμός

Αγαπητές συνδημότισσες,
Αγαπητοί συνδημότες,

Η υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δήμαρχου Καλαμαριάς, με την παράταξη Γενιά Δημιουργίας, στις εκλογές του Μαΐου 2019, είναι «αποτέλεσμα» της μεγάλης μου αγάπης για τον τόπο μου. Επίσης πηγάζει από τη βαθιά μου θέληση για βελτίωση της καθημερινότητάς μας και ενισχύεται από την αντοχή μου στη σκληρή δουλειά και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να εργαστούμε και να επιτύχουμε πολλά από αυτά που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας. Συμμετέχω στις εκλογές ως νέος, αλλά όχι άπειρος, με σκοπό να συνθέσω απόψεις, να ενώσω ότι καλό υπάρχει γύρω μας με όσα σχεδίασα. Σκοπεύω να επαναφέρω την πόλη μας σε τροχιά δημιουργικής ανάκαμψης και προόδου.

Η ενεργός ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου Καλαμαριάς εδώ και μία δεκαετία περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες στο βιογραφικό μου σημείωμα.

Στην πορεία αυτή είχα συνοδοιπόρους άξιους φίλους και συνεργάτες. Τους φίλους αυτούς τους γνώρισα σε όλες μου τις δραστηριότητες από τα σχολικά θρανία και τις φοιτητικές αίθουσες μέχρι τους ναυτοπροσκόπους. Σε αυτούς προστέθηκαν πλήθος συναδέλφων από την ενασχόληση μου με το επάγγελμα του μηχανικού και άνθρωποι με αγωνία για τον τόπο μας που γνώρισα και ξεχώρισα μέσα από το Συμβούλιο Νέων Καλαμαριάς, τους συλλόγους αλλά και σε πολλές άλλες δραστηριότητες στις γειτονιές του Δήμου μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα μας εργάστηκε μεθοδικά, μεγάλωσε, «έδεσε» και έτσι πλέον έχουμε αποκτήσει ισχυρή άποψη και ενδελεχή ματιά, για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν έχουμε απλά άποψη, αλλά έχουμε και σχέδιο!

Εργαστήκαμε σαν ερωτευμένοι με τον τόπο μας.

Στη Γενιά Δημιουργίας σχεδιάζουμε την ολοκληρωμένη εικόνα μιας Καλαμαριάς φιλικής για να ζεις και να εργάζεσαι. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται στο πρόγραμμά μας και αφορά όλους τους τομείς της καθημερινότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής πολιτικής κτλ.

Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε με πάθος για την Καλαμαριά και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά το ολοκληρωμένο μας σχέδιο. Μπορούμε να μετατρέψουμε την Καλαμαριά σε ένα Δήμο σύγχρονης και υψηλού επιπέδου διαβίωσης. Τα κίνητρά μας αφορούν την κοινωνία μας στο σύνολό της, το Δήμο μας από άκρη σε άκρη. Σας εκμυστηρεύομαι το πολιτικό μου «πιστεύω» με τη φράση: «Εμείς παντρευόμαστε τις ευθύνες έναντι των δημοτών μας και ποτέ την καρέκλα μας».

Ζητώ τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Εγγυώμαι τη διαθεσιμότητά μου στις ανάγκες όλων των δημοτών με ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου μου. Επιδιώκω την επιστροφή του χαμόγελου αισιοδοξίας σε όλες τις γειτονιές της Καλαμαριάς.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δημιουργήσουμε! Να διεκδικήσουμε τις χαμένες ευκαιρίες των περασμένων ετών και να πετύχουμε την επανεκκίνηση της Καλαμαριάς!

Με εκτίμηση,
Γιάννης Δαρδαμανέλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς-Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Γενιά Δημιουργίας
Πολιτικός Μηχανικός (Μεταπτυχιακό Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη)