fbpx

H αλήθεια για το περιστατικό με το θάνατο του 48χρονου στην πλαζ Αρετσούς

Θα ήθελα πρώτα από όλα να εκφράσω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του 48χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή, στην πλαζ Αρετσούς. Δεν υπάρχουν λόγια για να παρηγορήσεις μία μάνα, μία σύζυγο και δύο παιδιά για ένα τόσο τραγικό γεγονός. Δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον θανόντα και τους συγγενείς του, δεν προχωρήσαμε σε καμία ανακοίνωση παρά τα όσα άδικα, λανθασμένα και σκοπίμως υποκινούμενα σχόλια δεχθήκαμε ως διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς.
Ως δήμαρχος αλλά και ως πολίτης δε μπορώ να ανεχθώ τον υπέρτατο λαϊκισμό, με αφορμή ένα τόσο τραγικό γεγονός. Μου προκαλεί θλίψη να διαβάζω σχόλια και κατηγορίες εις βάρος μου στο βωμό της ψηφοθηρίας, της εκμετάλλευσης της κοινής γνώμης και πάνω από όλα δείχνοντας ασέβεια προς έναν άνθρωπό που έφυγε από την ζωή, προδομένος από την καρδιά του.
Η αλήθεια όμως είναι μία και μοναδική.
Ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε γύρω στις 20.30 όταν έπαιζε beach volley. Την ίδια μέρα και ώρα, υπήρχε η εκδήλωση «Ημέρα με τα χρώματα» και στο σημείο βρίσκονταν μέλη του Ερυθρού Σταυρού για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη.
Όταν ζητήθηκε βοήθεια, μια διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού έσπευσε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, άτομα που γνώριζαν ΚΑΡΠΑ άρχισαν αμέσως να εφαρμόζουν το σχετικό πρωτόκολλο. Παράλληλα, ζητήθηκε ο απινιδωτής που βρίσκεται στο ταμείο του αναψυκτήριου. Αμέσως, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Η διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού δε κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τον απινιδωτή.
Θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά πως ο απινιδωτής λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά και αυτό αποδεικνύεται πολύ συγκεκριμένα. Την προηγούμενη μέρα έγινε έλεγχος στο μηχάνημα από τους εθελοντές διασώστες που κάλυπταν μια συναυλία, αλλά και αμέσως μετά το περιστατικό έγινε και πάλι έλεγχος και ο απινιδωτής λειτουργούσε κανονικά. Αυτό αποδεικνύεται επίσης πολύ εύκολα, καθώς το μηχάνημα κρατάει στην μνήμη του όλες τις ενέργειες.
Όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, επαναλαμβάνω σε λιγότερα από δέκα λεπτά μετά από την κλήση τους, οι διασώστες άρχισαν να εφαρμόζουν το εξειδικευμένο πρωτόκολλο Α βοηθειών για καρδιακή ανακοπή και χορήγηση σχετικών φαρμάκων. Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες δεν βοήθησαν τον άτυχο άνδρα. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καλά θα κάνουν οι αυτόκλητοι «δικαστές» και δήθεν ευαισθητοποιημένοι να προσέχουν τι λένε και πώς το λένε.
Λυπάμαι ειλικρινά, για το ιστορικότερο μέσο της πόλης μας που για άλλη μια φορά, χωρίς να κάνει ρεπορτάζ, χωρίς να κάνει έρευνα υιοθετεί και αναπαράγει από το διαδίκτυο θέματα, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει κακό κλίμα εις βάρος μου. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό τους τελευταίους μήνες είναι προφανής, καθώς είναι πλέον γνωστό πως η πλευρά της εφημερίδας συνδέεται οικογενειακά με συγκεκριμένη παράταξη.
Η προσπάθεια αυτή θα καταπέσει και το μόνο κακό που κάνουν εκείνοι που δήθεν «αγαπούν» την Καλαμαριά, είναι στην ίδια την πόλη. Κλείνοντας θέλω να συλλυπηθώ για άλλη μια φορά τα μέλη της οικογένειας του θανόντος και να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο.